tiistai 4. lokakuuta 2016

Raikas ruusukasmatto

Nyt on valmistunut elämäni ensimmäiset ruusukas-sidoksiset matot. Tykkään tosi paljon ja näitä on lisää luvassa vielä tähän samaan loimeen. 


Tää on vaan niin nätti, en ehkä kestä. Kaikki tämän nähneet ovat tykänneet todella paljon, mutta kukaan ei halua sitä omalle lattialle. Liian valkoinen, likaantuu liian herkästi... pitää tehdä tummempia niin alkaisi kelpaamaan. Musta loimi seuraavalla kerralla...Mutta tehdään nyt vielä muutama vaalea kun loimikin on valkoinen. Tästäkin oli alunperin tarkoitus tulla iso, mutta koska hermo meni niin siitä tulikin tällainen kapeampi, mutta juuri sopiva meidän vessaa. Syy miksi en jaksanut tehdä pidempää oli pohjakuteen valinta. Tarkoitus oli käyttää valkoisia räsyjä, jotka nyt eivät vain olleet tarpeeksi saman sävyisiä. Enkä sitten jaksanut autotallin huonossa valaistuksessa yrittää etsiä mahdollisimman läheisiä sävyjä, jotta pohjasta ei tulisi liian raidallinen. 


Tässä ne erot näkyvät aika selkeästi. Kuulemma ei olisi mitään haitannut isommassakaan matossa, mutta itse en vain päässyt yli asiasta... Malli ja toteutus 
Miia Huttunen
Koko 
noin 130x230cm
Sidos 
ruusukas ja palttina

Loimi 
15-säikeinen kalalanka tex 30x15
Lankaluku 
279 + 4 vahvikelankaa
Leveys 
139,5 cm
Tiheys 
2 lankaa/cm

Pirta 
20/1
Kude 
trikoo

Kudontaohje 
Vahvista reunalangat. Kudo maton alkuu 6 kalalankaa polkusilla 1-2. Kudo palttinapohjalle erilaisia kuvioraitoja. Huomaa palttinan virheetön jatkuminen. 

Viimeistely 
Solmi maton päihin 2+2 langan hevosenhäntäsolmut ja leikkaa n. 6cm:n hapsut

Rakenne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti