maanantai 15. maaliskuuta 2021

Hyviä aikoja

Blogin pitäminen on hieman päässyt unohtumaan, kuten viime vuoden aktiivisuudesta hyvin huomaa. Vuonna 2020 tein huikeat 4 julkaisua. Käsitöitä on kyllä tullut tehtyä, joten kyse ei ainakaan ole siitä etteikö mitään päivitettävää olisi ollut. Osa töistä toki odottaa edelleen keskeneräisenä viimeistelyä, ja loput kuvaus tai kirjoitus inspiraation saapumista. 

Tässä nyt kuitenkin matto, jonka olen kutonut, kuvannut ja luovuttanut omistajalleen jo viime kesänä. Matto on kudottu kokonaisuudessaan asiakkaan omista räsykuteista, kaikki lakanaa. 
 


Koko 75cm x 1,45m



Tämä matto on kudottu kiikkalaisella tekniikalla. Ensimmäistä kertaa tein niin, ettei mallikerta peilaudu mitenkään vaan toistuu samalla tavalla läpi maton. Tässä tapauksessa kun kuteet tuli asiakkaalta, etsin kuteiden joukosta pienimmän kerän, josta katsoin, montako pätkää siitä tulee. Näin määräytyi siis kuinka monta kertaa mallikerta voi toistua, eli tässä tapauksessa 5 kertaa. Kun jaoin maton halutun pituuden viidellä, sain tietää, kuinka pitkä yhden mallikerran on oltava.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti