perjantai 3. helmikuuta 2017

Koneellisessa kutomossa

Nyt on hyvä iskeä kaikki kuvat työssäoppimisjaksolta samaan läjään ja kertoa hieman tarkemmin, mitä sitä oikein on tullut tehtyä Venla -huovan lisäksi. Nämä eivät nyt ole mitenkään aikaärjestyksessä, mutta eihän se haittaa.Pellavalangan kartioimistaPuolaustelineLoimi luodaan ohuina nauhoina. Tämän kaiteen avulla saadaan loimeen ristukset eli tiuhdat. Kuva puuttuu, mutta sen jälkeen langat pistellään vielä oikeaan tiheyteen kaiteeseen, Valmis loimi, josta itsekin tein muutaman nauhan.Loimi kierretään tukille.
Reunaloimirullia tein useamman.Kartioita jaoin pienemmiksi, jotta saatiin enemmän päitä lointa tehdessä.
Reikäkortteja tein muutamia, ihan vakiojuttuja joita tarvitsee aina.

Kudetiheyden vaihtamisen näin. Ei mikään kaikista yksinkertaisin juttu. Tai aika helppoa kunhan A -hammaspyörää ei tarvitse vaihtaa.Tyhjensin varastosta reilu kymmenen laatikollista lankoja, jotka lähetettiin Nextiiliin Tampereelle. Itsellenikin hamstasin aika paljon kun ilmaiseksi sai.Niisivarsien putsausta öljystä ja pölystä.Puhtaat ripustettiin telineeseen niin, että kulmassa olevat reijät tulee alas.
Niisintää.Sain tietää kuinka loimi vaihdetaan kesken lointa.
Aika söpö tuo selmeuskone.

Valmis kangas tarkistetaan ja mitataan.
Nyt olen tämän päivää fiilistellyt sitä mahdollisuutta, että voisin suunnitella jonkin oman kankaan mustaan puuvillaloimeen. Maksaisin vain materiaalin verran, eli työn määrää ei huomioitaisi. Voisimme esimerkiksi ensiviikolla kun on viimeinen viikko, niin kutoa sen. Saan toki myös sulatella asiaa pidempäänkin, olen siis tervetullut kutomaan myöhemminkin. Vähän saattaisi jo olla ideaa sen suhteen, että mitä sitä voisi tehdä...

Ja ehkäpä olisi myös töitä tiedossa, jos ei välttämättä vakituisena niin sitten edes kiireapulaisena. Musta on siis ilmeisesti tykätty. Kyllä tuossa vähän Arto meinasi, että en mä voi mihinkään vielä pariin kuukauteen lähteä kun on niin paljon vielä tekemistä. Kaksi konetta pitäisi putsata ja laittaa uudet loimet. Toiseen, tuohon jota nyt olen niisinyt, olisin voinut suunnitella jonkin mallin ja mitäköhän vielä.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti