perjantai 13. lokakuuta 2017

Amanda -huopa

Viimeisenä työnä koulussa tein tilaustyön valmistamisen ja tuotteen suunnittelun näytöt. Yhdistin nämä kaksi suunnitellessani Wetterhoffille mallin käyttäen heidän omia lankoja. Sain todella vapaat kädet suunnittelussa. Lopulta päädyin tekemään huovan Tuukka -langasta. Suunnittelin pari eri mallia, mutta tämä oli niistä kaikkien ehdoton suosikki. Ei siis kauaa tarvinnut ihmetellä asiakkaan kanssa, mitä alan kutomaan. 


Huovan ohje löytyy täältä.
Wetterhoffin verkkokauppaan pääsee tästä.
Yksinkertaisuudessaan tykkään tästä mallista tosi paljon. Huovan juju on siinä, että pinta ei ole tasainen, vaan värillisistä raidoista muodostuu pieniä nyppylöitä.

Omaan tyylin värejä käyttämällä saa huovasta itselle mieluisan. 

Mikäli nurkkiin on jäänyt pyörimään eri värisiä lankoja, saa melko pienetkin kerät käytettyä. En kuitenkaan suosittele käyttämään mitä tahansa lankoja, sillä huopa vanutetaan vielä lopuksi. Kaikkien käytettyjen lankojen on siis käyttäydyttävä samalla tavalla, jotta huopa on siisti vielä vanutuksen jälkeenkin. 

Kevyt vanutus kuivausrummussa tekee huovasta paljon miellyttävämmän tuntuisen. Tuukka on 100 % puhdasta uutta karstavillalankaa, joten sellaisenaan se on hieman kova ja karkea. Vanutuksessa lanka pehmenee ja työstä tulee pörröisempi eikä niin kovan näköinen. Seuraavassa kuvassa huopaa ei ole vielä vanutettu. Ero ulkonäössä on huomattava. 


Vielä ennen vanutusta huovan hapsut oli solmittava. Usein kudotuissa huovissa näkee, että on tehty kierretyt hapsut. Sellaisia en tähän työhön kuitenkaan halunnut, vaan päädyin ne letittämään. Letitetyt on mielestäni paljon mukavampi tehdä, ja ne sopii tämän työn luonteeseen jotenkin paremmin. 


1 kommentti: