keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Lumo -lapaset

Pari viikkoa sitten minua pyydetiin tekemään lapaset. Sain viikon aikaa ne tehdä, mutta siltikään en mitenkään voinut aloittaa niiden tekemistä ennen kuin vasta pari päivää ennen kuin niiden olisi pitänyt olla valmiina. Yksi lapanen oli siis pakko saada päivässä valmiiksi. Eipä siinä mitään, lapaset valmistui ajallaan ja kolmantena päivänä oli vielä hyvä sää kuvata. 

 Lanka Novita 7 Veljestä auringonkukka (268)
Puikot 3,5 sukkapuikot ja apupuikko
Palmikko Pinterestistä


Luo 44 silmukkaa ja jaa ne tasan neljälle puikolle. Näillä silmukoilla neulottu 2o, 2n resoria 5 kerrosta. Resori jatkuu normaalisti puikoilla 1 ja 4. 2. ja 3. puikolla neulotaan oikein, ja ensimmäisen kierroksen aikana lisätään 2. puikon alkuun ja 3. puikon loppuun 1 silmukka. Neulotaan vielä 2 kerrosta. 

Aloitetaan palmikko puikoilla 2 ja 3. 
Kun palmikon mallikerta on toistettu 2 kertaa, lopetetaan resorin neulominen ja neulotaan aina nurin 1. ja 4. puikolla. 
Tehdään intialainen peukalokiila Novitan ohjeella, mutta nurjilla silmukoilla. 

Kärkikavennus

Kun palmikkoa on toistettu yhteensä 5 ja puoli kertaa, aloitetaan kärkikavennus, mallikerta neulotaan loppuun kavennusten aikana, ja sen jälkeen jatketaan oikein puikoilla 2 ja 3. 
Kavenna 1. puikon 2 viimeistä silmukkaa nurin yhteen, neulo 2. puikolta 1 silmukka ja tee ylivetokavennus. Neulo kunnes 3. puikolla on 3 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen ja 1 o. Neulo 4. puikon 2 ensimmäistä silmukkaa nurin yhteen. Toista kavennukset joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 26 silmukkaa. Tämän jälkeen kavenna joka kerros. Kun työssä on 10 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. 

Peukalo

Ota Peukalon silmukat apulangalta ja 3 silmukkaa peukalon juuresta. Jaa silmukat kolmelle puikolle, jokaisella 7. Neulotaan 5 kerrosta ja kavennetaan jokaisen puikon lopussa 2 silmukkaa nurin yhteen. Neulotaan kunnes peukalo ylttää kynnen alareunaan. Kavennetaan taas joka puikon lopussa 2 silmukkaa nurin yhteen. Neulotaan vielä muutama kerros kunnes peukalo peittyy ja tehdään kavennukset joka puikon lopussa kunnes silmukoita on jäljellä 6. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. 


5 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset! :) Ja ihanan aurinkoiset näin keltaisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Saaja oli erittäin tyytyväinen lapasiin ja etenkin väri oli todella mieluinen

   Poista
 2. Ihanat lapaset :) Paljonko sulla meni lankaa? Ja sit viitsisitkö kertoa miten teit alimmalla rivillä kaaviossa olevag häkkyrät. Itse en niistä pysty hahmottamaan että kummassa pitää viesä eteen ja kummassa taakse... Nää voisi olla pelastus kummitädin lapas ongelmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) valitettavasti en muistanut punnita lapasia, mutta arvioisin, että hieman alle 100g. Kaaviossa kun on noilla kiemuroilla merkattu siirrot, niin katsot kumpaan suuntaan keskellä oleva viiva kallistuu. Alhaalla olevat kallistuu vasemmalle, jolloin siirrät 3 silmukkaa apupuikolle työn eteen. Ylhäällä suunta vaihtuu oikealle, jolloin silmukat siirretään työn taakse. Se kuinka monta silmukkaa on kiemuran vasemmalla puolella, kertoo montako silmukkaa siirretään apupuikolle. Tässä tapauksessa aina 3. Kiemuran oikealla puolella olevat kertovat montako silmukkaa neulotaan ennen apupuikon silmukoita.

   Poista
  2. Kiitos :) Ihana tuo väri muuten

   Poista