lauantai 31. maaliskuuta 2018

Vellamo

"Vellamo on hyvä ja arvostettu veden emäntä, veden eukko tai veen emonen kalevalaisessa runoudessa. Vellamoa on kuvattu muun muassa ruokorintaiseksi, ja hänen vaatteenaan kerrotaan olleen meren vaahtoa. Vellamo asui veden alla Ahtolassa, ja hänen puolisokseen nimetään usein Ahto tai Ahti." (Lähde



Koko 275cm x 90cm



Aluksi meinasin kutoa pelkkää palttinaa, perinteistä kiikkalaista. Lisäksi vielä aikaisemmista kiikkalaisista poiketen meinasin tehdä niin, että mallikerta toistuu useamman kerran. Leikkasinkin jo kuteita sillä ajatuksella useampaan kasaan, mutta pian muutinkin mieleni ja päädyin tekemään tällaisen.



Pohja on kudottu kiikkalaisittain, lakanaräsyt ja rikoot iloisesti sekaisin. Kuvion kohdalla pohjakuteeksi vaihdettu yksivärinen trikoo ja kuviokuteeksi harmaa trikoo. Harmaa trikoo oli siitä inhottava, että litteä kude oli toiselta puolelta huomattavasti vaaleampi. En tietenkään halunnut vaalean tulevan näkyviin oikealle puolelle, joten käänsin sinnikkäästi vaalean puolen nurjalle. 



Näin oikea puoli on tummempi ja tasaisemma värinen, kun nurjalla kuvio on hieman kirjavampi. Mattoa voi tietenkin tästä huolimatta käyttää ihan kummin päin tahansa haluaa.





Nurja puoli



Tämä oli tämän loimen viimeinen matto, aikaisemmat olivat KaikuSirkus ja Ja pilvien lomasta paistoi aurinko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti