keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Ja pilvien lomasta paistoi aurinko

Minulle on nyt viimeaikoina ollut aika haasteellista saada minkäänlaista inspiraatiota päivittää blogia. Käsitöitä on kyllä tullut tehtyä, ja lähes kaikki on jopa kuvattu. Siihen se on kuitenkin jäänyt, tietokonetta ei ole jaksanut avata ja alkaa käymään kuvia läpi, saati sitten että vielä kirjoittaisi jotain julkaisukelpoista. Nyt tämä jumi on kuitenkin päihitetty niin, että saan ainakin tämän yhden julkaisun tehtyä. Toivotaan ettei jumitus palaa riesoiksi ainakaan ihan lähiaikoina. 

Minua pyydettiin tekemään noin kolme metrinen matto, joten tällainen siitä tuli ja tarkalta kooltaan 2,9m x 90cm. Tai oikeastaan pyydettiin kahta mattoa, mutta en ollut varma paljonko lointa oli jäljellä, joten en uskaltanut alkaa tekemään toista. Mattojen ei onneksi ollut tarkoituskaan olla samanlaisia, kun kuitenkin tulevat eri huoneisiin. Toisesta tulee sitten sellainen, millaisen loimen keksin laittaa kesäksi. Kuvioiden väleissä olen kutonut kiikkalaisella tekniikalla liu'uttaen värin valkoisesta harmaaseen ja takaisin. Joka kolmannessa kiikkalaisessa raidassa mennään keskellä ihan mustaan asti. Kuteena kiikkalaisessa käytetty lähinnä trikoo- ja collegeräsyä sekä siellä täällä muutamia pätkiä joustamattomia kuteita. 
Kuvion kohdalla pohjakuteena käytin luonnonvalkoista trikoota, kuviokuteena kolmea eri keltaisen sävyistä trikoota. Jo kutoessa aloin epäilemään sopiiko keltaisten sävyt yhteen. Edelleenkään en ole täysin varma tykkäänkö, eikä maton saajakaan ole sitä vielä nähnyt. Se vain kun tuo yksi on niin kiva voimakkaan värinen, ja toiset kaksi aika hailuja. Parempihan se olisi valmaan ollut jos kaikki värit olisi kirkkaampia.Tältä matto näyttää toiselta puolelta. Tai no jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tämän olin suunnitellut oikeaksi puoleksi. Kudoinkin siis tämä puoli ylöspäin, mutta päätin nyt kuitenkin, että tykkään toisesta puolesta enemmän, joten se pääsi alkuun. Räsymatot ovat kuitenkin siitä hyviä, että niitä voi käyttää ihan kummin päin vain haluaa. 
Hapsut solmin aluksi ihan normaalisti 2 + 2 merimiessolmulla ja päälle hevosenhäntäsolmu, jonka jälkeen vielä kiersin hapsut. 

Rakenne:


2 kommenttia: